Fotograf Susanne Paulsen
Du läser

Sommarstugan

0
Mäklarfotografens vardag

Sommarstugan

Det är kallt aprilväder och våren känns inte alls i antågande. Grönskan väntar. Förmodligen en månad till.

Men alla dom som vill köpa sommarstuga är på jakt. Det gäller att hitta stuga nu, innan sommaren. Att vara först på plan och få chans att välja den man vill ha.

Som säljare får man vara ute i god tid och plocka fram känslan i det hus man älskat i så många år, men som nu ska byta ägare. Inget gammalt skrot på tomten som blivit stående sedan förra året, eller kanske ännu längre.

Skura, skrubba och putsa fönster behöver göras och trädgårdsmöblerna ska plockas fram. Trots att vinden viner runt öronen och det bara är 6 grader ”varmt”. Men det hinner snart att ändra sig så när bilderna ska tas bör man försöka hitta sommarkänslan redan nu så att köparna känner igen sig när de kommer på visning.

Utomhus är det grått och den lilla vita stugan och gästhuset ser ut att söka lä intill berget. Det är säkert en del av sanningen också. För när solen ligger på och reflekteras mot berget kommer man sitta i lä i sin lilla gryta och blicka ut över den öppna nejden och hästhagarna nedanför.

Jag går ett varv och börjar med utomhusbilderna. Regnet hänger i luften. Det ser ombonat och trivsamt ut.  Till och med det moderna utedasset är charmigt.

Jag kommer in i hallen och blir glad. Här ser jättemysigt ut. Det är sparsamt möblerat och ser större ut på insidan än utifrån. I köket blandas gammalt med nytt. Vackert trägolv, kökets originalskåp bevarat, den gamla vedspisen och kryddhyllan. Och i andra delen ett modernt renoverat kök i lantlig stil.

Kök_sommarstugaKöksdetaljer_sommarstuga

Vardagsrum

Jag går upp för den smala, branta trappan till övervåningen. Samma stil här. Inget onödigt. Bara mysigt. Jag öppnar dörren till en av kattvindarna. Här har man låtit det gamla tidningspappret sitta kvar på väggarna och artiklar och bilder från förra seklet kan åtnjutas för den som vill. Jag faller ju för sån´t såklart. Måste ta en bild på det. Undrar om mäklaren tycker det är lika charmigt? Förhoppningsvis gör de nya ägarna det i alla fall. 🙂

Sommarstuga_övervåning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Follow @ Instagram