Fotograf Susanne Paulsen
Du läser

On top of the world

0
Mäklarfotografens vardag

On top of the world

Som ett palats tornar det upp sig på väg upp för backen. Det är som att huset vet att det är snyggt där det stoltserar med sitt gigantiska poolområde och panoramautsikten. Design och känsla blandat med välplanerade ytor och lyx. Sten, trä och vatten. Det är inte mycket som slår naturens eget material.

Jag har varit här tidigare på dagen och fotograferat alla ytor, utsikt och detaljer. Nu är klockan strax före 21.00 och det börjar skymma. Det är dags för aftonbilderna. Man har inte lång tid på sig. Så snart ljuset börjar bli lagom måste man börja så det är viktigt att ha tänkt ut huvudvinklarna i förväg.

Det har jag gjort. Poolen i förgrunden och huset som tornar upp sig med den vackra, nu belysta, stenmuren. Check. Den vackra panoramautsikten från matbordet. Check. Och så en vy över hela poolområdet med den vackra havsutsikten. Check.

Jag tar ett svep runt huset och hittar några fler fina vinklar. Belysningen är viktig. Huset visar sig verkligen från sin bästa sida. Till och med lekstugan är vackert belyst, både på insidan och utsidan. Självklart får den en egen bild.

Några bilder senare lägger sig mörkret kompakt över huset, vars själ och alla fina detaljer nu förhoppningsvis är fångade och förevigade. Jag åker hem och tar kväll, nöjd efter dagens utmaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Follow @ Instagram