Fotograf Susanne Paulsen
Du läser

Möt Mimmi – stylist och inredare

0
Mäklarfotografens vardag

Möt Mimmi – stylist och inredare

Du stiger in genom dörren och känner direkt att du trivs här.  Det här hemmet andas lugn och harmoni. Luft och ljus flödar runt dig. Det doftar av kaffe och levande ljus. Snart kommer värdparet och hälsar dig välkommen och ni kommer att slå er ner i soffan, ta en fika och prata.

Men det kommer inget värdpar. I stället är det Mimmi från Baaz inredning som fladdrar igenom rummet. ”Färdigt för fotografering” säger hon glatt och dansar vidare ut genom dörren. Lägenheten ska säljas och Mimmi är anlitad för att visa vilken potential den har. Jag lämnas ensam och låter atmosfären fylla hjärnan. Inspirerad av stämningen låter jag kameran göra sitt.

Efteråt sätter vi oss ner och pratar lite. Mimmi brinner för att bygga upp känslan i ett hem. ”Jag har hållit på sedan 2011 och tröttnar aldrig på mitt jobb. Att bygga upp något från grunden eller använda all den potential som redan finns i ett hem. Båda är lika inspirerande och samtidigt utmanande.”

Många undrar om man verkligen måste styla sitt hem innan en försäljning. Vad säger du om det?

”Man måste ingenting. Syftet med styling inför försäljning är ju inte att få säljarna att byta stil. Stylingen görs för att andra ska få möjlighet att se deras hem och kunna ta ställning till om de vill köpa det. Som potentiell köpare är det mycket svårt att få överblick av ett hem som ger ett rörigt intryck.”

Vad säger du om trenden med att blåsa ut sitt hem fullständigt, magasinera sina egna saker och i stället hyra in möbler enbart i försäljningssyfte?

”En del tror att styling eller homestaging innebär att man måste köpa nya saker och göra om sitt hem fullständigt. Jag tycker om att ta tillvara på det som redan finns i hemmen, att möta kunderna där dom är i livet och se till att atmosfären i deras hem finns kvar. Det är en process att flytta. Mitt jobb består ofta av att rensa bort saker och öppna upp ytor. Ibland är det en hjälp för säljarna att börja i rätt ände och rensa bort sådant som ändå ska packas ner eller kanske säljas. I ett hem som redan är tomt däremot, behövs det vara lite möbler för att få en uppfattning om hur det kan se ut. Det kan t.ex. vara svårt att avgöra storleken på ett rum utan möbler och det ger även en trivsammare känsla än bara tomma ytor.”

”Rum stylat efter säljarens egna förutsättningar. Jag ville få fram rymden i rummet och visa det vackra trägolvet.”

 

Vad är fotografens uppgift när du har stylat ett hem?

”Om fotografen kan fånga atmosfären i hemmet på ett bra sätt och visa upp hemmets karaktär har jag lyckats med mitt uppdrag. Jag tittar ofta på bilder och försöker föreställa mig olika vinklar som kan bli bra. Ofta tar jag själv lite provbilder med mobilen för att se om jag behöver göra några justeringar. Utöver min styling har ju fotografen också i uppdrag att visa läget och möjligheterna med just den här bostaden. Vilket område ligger den i? Vad är det för skick? Finns det uteplats? Utsikt? Saker som är viktiga för köparen.”

”Den här lägenheten var helt tom från början. Jag ville visa möjligheterna med den öppna planlösningen.”

”För att skapa dynamik och värme stylade jag med inredning från vardagssituationer och varmt ljus.”

 

”Badrummet visas ofta bäst genom ett fåtal inredningsdetaljer där man även kan se ytorna.”

 

Du sysslar ju även med inredning?

”Ja, inredning är ju riktat till den som bor i bostaden eller har köpt en bostad som den vill inreda. Jag gör en analys av kundens stil och önskemål och kan sedan komma med tips och idéer om färgval, möbler osv. så att bostaden upplevs som trivsam i kundens egna ögon. Ibland kan det röra sig om ett enkelt rum som är nyrenoverat eller som man helt enkelt inte trivs i eller vet hur man ska möblera. Jag riktar mig även till företag som behöver inreda t.ex. ett kontor eller ett skyltfönster. Under 2019 ska jag starta inredningskurser där man kan arbeta utifrån sitt eget hem och sina egna förutsättningar.”

Mimmi hade nyligen en välbesökt träff i Uddevalla med information om sin verksamhet. Medverkade gjorde även Mia Olsson från Perfect Home och Marie Andersson från Madeforgifts.

 

Mimmi informerar om sin verksamhet

 

 

 

Som inredare arbetar Mimmi med stil och färgskalor

 

 

Mingel i samband med informationsträffen

 

Produktvisning och inspiration i samband med informationsträffen.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Follow @ Instagram