Fotograf Susanne Paulsen
Du läser

Fredagskväll vid poolen

0
Mäklarfotografens vardag

Fredagskväll vid poolen

 

 

Augusti. Sensommarkväll. En ljum sommarvind sveper över villaområdet. Glada skratt och grilldoft hos alla grannarna.

Men den här familjen får vänta en stund till. Det är nu allting stämmer. Vädret och ljuset är rätt och huset glänser nystädat och fint i all sin praktfullhet. Den stora, glada barnfamiljen ska flytta ifrån sitt älskade hus till något större och nu vill de att andra ska se potentialen hos det hus de lämnar bakom sig.

Jag tar ett varv med kameran i högsta hugg. Poolområdet är förstås i fokus och medan jag tar de övergripande bilderna planerar jag för de detaljer som ska lyftas fram. Vad vill vi visa med huset? Det är den frågan jag ska besvara och sedan försöka berätta med mina bilder.

Den stora altanen i kvällssolen visas absolut bäst med en överskådlig mastbild. Och sedan känslan av att relaxa på altanen och att lätt kunna ta sig ett dopp. Det kör vi på.

Detaljbilderna kräver nästan alltid några försök för att få med precis det jag vill. Inte för mycket och inte för lite. Solstol, Tidning och Glittrande pool i en bild och sedan Trädäck, Mosaik och Badstege i en annan.

För att få till mastbilden som jag vill går jag över till grannens trädgård. Jag hamnar bakom en stor buske, men vet att det inte blir några problem när jag väl skickat upp masten några meter. Zoomar ut vidvinkeln, jag står ganska nära, vinklar ner kameran något, sätter skärpan i förväg och går upp c:a 5 meter med masten. Tittar på bilden via appen i mobilen och är nöjd. Hela altanen kommer med och lagom mycket mark och himmel. Solen bränner på och jag trycker av. Det här kommer att bli bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Follow @ Instagram